Самоізоляція буде скасовано з 1 серпня \ УНІАН

В Україні з 1 серпня скасовується обов'язкова самоізоляція для громадян, які будуть повертатися на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій.

Читайте такожВідпочинок за кордоном в умовах пандемії: названо перелік країн, куди українці можуть полетіти

Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі Українській правді. "З 1 серпня набуває чинності постанова уряду (№ 641 від 22 липня ред.), якою скасовується низка норм, що діяла до цього. Цією постановою внесено зміни до постанови уряду, які регламентують перетин лінії розмежування і адмінкордону з Кримом. На даний момент діє обов'язок для людей, які слідують з окупованих територій, - встановити додаток "Дій вдома". Ця норма скасовується".

Відео дня

У той же час Демченко пояснив, що Кабмін залишає за собою право відновити цю норму новим документом в разі необхідності.

Також у вищевказаній постанові № 641 щодо обов'язку самоізоляції збільшено кількість винятків для громадян, які в'їжджають на територію України з країн "червоної зони" з широким розповсюдженням COVID-19.

Тепер не підпадають під самоізоляцію особи, які не досягли 12 років, дипломати, ті, хто слідує транзитом, екіпажі вантажних морських і повітряних суден, інструктори збройних сил держав-членів НАТО.

В той же час обов'язковим для іноземців залишається страховий поліс, але також розширена категорія осіб, яким він не потрібен. Додалися дипломати, представники офіційних міжнародних місій, і члени їхніх сімей, військовослужбовці збройних сил держав - членів НАТО, які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних сил.