Сайт Національної поліції України тимчасово відключений / Flickr Free Images

У Національній поліції заявили про несанкціоноване втручання в роботу офіційного веб-сайта, через що сайт тимчасово відключений.

Про це повідомляє Управління комунікації Національної поліції України на сторінці у Facebook.

"Сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного веб-сайта Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація", - зазначається в повідомленні.

Відео дня

Сайт Національної поліції України тимчасово відключений, попередили в Управлінні комунікацій.

Зазначається, що спеціалісти працюють над усуненням несправності.

Громадянам рекомендують стежити за соціальними мережами, де будуть публікувати новини про роботу поліції.

Читайте такожСайти органів влади по всій Україні атакували хакери: оприлюднено низку фейків

Поява фейкової інформації на сайтах поліції в мережі: що відомо

  • Сайти обласних управлінь поліції по всій Україні сьогодні зазнали кібератаки. Невідомі оприлюднили на регіональних сайтах низку фейкових повідомлень:
  • На сайті Вараської міськради (м. Вараш Рівненської області) сьогодні з’явилось фейкове повідомлення про нібито викид радіації на Рівненській АЕС. Цю інформацію поспішили спростувати як у міськраді, так і на самій електростанції.
  • На сайті львівської поліції з’явився фейк про загибель трьох бійців ЗСУ. Наразі у Львській області проходять міжнародні військові навчання «Rapid Trident-2020».
  • Поліція Миколаївської області повідомила про несанкціоноване втручання у роботу свого офіційного вебсайта, він тимчасово відключений. У місцевій журналістській Facebook спільноті повідомили, що там було оприлюднено неправдиву інформацію про ДТП з п’ятьма загиблими.
  • Аналогічна ситуація склалась з поліцією Херсонської області. На її сайті з’явилось фейкове повідомлення про загибель американських військових радників.