ДБР затримало співробітника СБУ за сутенерство / фото dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону викрило співробітника Служби безпеки України, який займався сутенерством.

Як повідомляє прес-служба ДБР, за попередньою інформацією, працівник СБУ систематично вимагав неправомірну вигоду від жінок, які надають інтимні послуги, у якості плати за "кришування" їх діяльності.

Читайте такожУкраїнський науковець заявив, що до нього прийшли з СБУ після акції протесту проти Шкарлета

Відео дня

Крім того, вказаний працівник забезпечував їх рекламою на сайтах знайомств, за що також одержував від них грошову винагороду.

Вчора, 21 липня, слідчі ДБР затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним чергової неправомірної вигоди.

"Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчинення кримінальних правопорушень, а саме зловживанні впливом та сутенерстві (ч. 2 ст. 303 та ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України) та обрання відносно нього запобіжного заходу", - уточнили у ДБР.

фото dbr.gov.ua

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Як повідомляв УНІАН, раніше було викрито учасників організованої групи під керівництвом заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Одеській області на вимаганні 250 тис. доларів у підприємця.