Сергій Нікіфоров / фото Instagram

В Офісі президента заявили, що новим прес-секретарем Володимира Зеленського стане телеведучий Сергій Нікіфоров. УНІАН зібрав все, що відомо про нього з відкритих джерел.

Нікіфоров - випускник факультету журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

У 2005 році працював на каналі К1, в 2006 став кореспондентом інформаційного каналу «24», в 2006-2007 роках був журналістом Криворізького телеканалу «Рудана». З 2007 по 2011 роки - кореспондентом «Першого національного».

Відео дня

Читайте такожГоловний кандидат на посаду спікера Зеленського розповів про свою участь у відборі

Довгий час Нікіфоров працював на європейському каналі Euronews, зокрема – в штабі каналу у французькому Ліоні.

Зараз Нікіфоров веде випуски новин на каналі "Україна 24". Восени минулого року він також почав вести ранкове шоу «Ранок чемпіонів» з талою Калатай.

Як розповідав журналіст у своєму інтерв'ю, робота дозволила йому побувати в найцікавіших куточках світу – він жив і працював в іншій країні.

"Варто пам'ятати - не треба вестися на кожен гучний заголовок або на кожне посилання з соціальних мереж. Краще вибрати кілька джерел інформації, які завойовували довіру до себе роками. Які не навішують ярлики, не дають оціночних суджень», - зазначав Нікіфоров, говорячи про свій підхід до роботи.

фото: ukraina24

Судячи з Instagram Нікіфорова, він сімейна людина, у нього двоє дітей. Дозвілля він проводить з мотоциклом.

Нагадаємо, колишній спікер Зеленського Юлія Мендель покинула посаду на початку квітня 2021 року, при цьому вона залишається працювати на Банковій в ролі радника з міжнародних комунікацій. Призначили її на посаду в червні 2019 року. До цього вона працювала на телеканалах ICTV, Еспресо, Інтер, співпрацювала з The New York Times.