Громадськість від початку була проти призначення Шкарлета в МОН / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет оскаржить «у законному порядку» рішення комітету Національного агентства якості вищої освіти щодо знайденого у його наукових роботах плагіату.

Про це він заявив у коментарі УП. Життя.

Читайте такожМОН продовжило терміни вступної кампанії до закладів профтехосвіти

Відео дня

Шкарлет стверджує, що у нього є «чимало запитань» не тільки до рішення профільного комітету, а й до його складу, методів і принципів ухвалення.

В.о. міністра вважає, що сам процес став надмірно «заполітизованим».

«Тому це рішення, яке, хочу наголосити, має суто рекомендаційний характер, буде оскаржене мною у законному порядку», – відповів Шкарлет.

Шкарлет – плагіатор? Що відомо

  • Напередодні призначення Шкарлета в міністерство, у червні 2020-го, у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо наявності плагіату в його дисертаціях та «політичної заангажованості» через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він був членом Партії регіонів.
  • Науковці виявили у його працях понад 87% скопійованих цитат інших авторів, які сам в.о. міністра як цитати не вказував. Подекуди збігалися цілі абзаци.
  • Сам же Шкарлет згодом пояснив, що наукові роботи, у яких громадськість виявила плагіат, були написані або у співпраці з іншими вченими або лише за його редактури.
  • Після призначення Шкарлета в МОН не стихають студентські протести.