МОН запустило платформу для дистанційного та змішаного навчання / фото ua.depositphotos.com

Міністерство освіти та науки презентувало платформу для дистанційного та змішаного навчання "Всеукраїнська школа онлайн".

Як передає кореспондент УНІАН, представлення відбулося сьогодні під час прес-конференції.

Читайте такожСтало відомо, як працюватимуть столичні школи після зимових канікул

Відео дня

"Завдячуючи тому, що всі учасники освітнього процесу мали підтримку під час дистанційного навчання, під час змішаного навчання, ми сьогодні і запустили "Всеукраїнську школу онлайн". Для дітей дуже важливо бути в постійному контакті з вчителем. І саме "Всеукраїнська школа онлайн", її можливості дають нам змогу такий контакт зробити більш уявним ", - повідомив тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, платформа дає можливість навчатись за українською навчальною програмою всім, хто має бажання, незалежно від міста чи країни проживання, у тому числі дітям з тимчасово окупованих територій.

"Всеукраїнська школа онлайн стане додатковим стимулом, щоб ще більше дітей отримували можливість навчатися в Україні", - зауважив Шкарлет.

Як зазначила голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин, платформа працює відсьогодні.

"Сьогодні ви вже можете бачити близько 200 перших уроків. І щотижня близько 100 уроків будуть довантажуватися на платформу. На сьогодні змонтовано 400, і вони поступово викладаються. Загалом їх планується близько 800", - розповіла вона.

Литвин зазначила, що вже у січні на платформі з'явиться спеціальний функціонал для вчителів.

"Для вчителів буде можливість створити свій клас, запросити в нього учнів, відслідковувати прогрес кожного учня... Також для вчителів буде можливість завантажувати матеріали для проведення уроків, для самопідготовки", - додала вона.

Вас також можуть зацікавити інші новини: