Стерненко прийшов до СБУ / Фото facebook.com/sternenko

У Службу безпеки України заявляють, що не мають наміру оголошувати підозру активісту Сергію Стерненку під час його сьогоднішнього візиту до спецслужби.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У спецслужбі наголосили, що викликали сьогодні Стерненка для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, які наразі не пов’язані з оголошенням йому про підозру.

Відео дня

"Активізація навколо цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим намаганням загострити ситуацію в публічній площині та створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування", - заявили в СБУ.

Читайте такожПідозра нападникам на Стерненка виглядає як "фейк від СБУ чи спроба відмазати" їх - адвокат

Як повідомляв УНІАН, сьогодні громадський активіст Сергій Стерненко прийшов на допит до Головного слідчого управління Служби безпеки України. Підтримати Стерненка біля будівлі ГСУ СБУ зібралися декілька сотень громадян. Деякі активісти скандували: "Аваков – чорт!".

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує напад зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2020 року Генпрокуратура направила в Головне слідче управління СБУ кримінальні провадження за нападів на Стерненка. Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях щодо нападів на Стерненко, ще в одному обвинувальний акт стосовно підозрюваного нападника направлено до суду.