Стерненку призначили домашній арешт / фото УНІАН

Одеська поліція повинна буде приїжджати до Києва, щоб контролювати виконання Стерненком умов домашнього арешту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Києва щодо зміни місця домашнього арешту громадського активіста Сергія Стерненка, підозрюваного в умисному вбивстві та носінні холодної зброї.

Згідно з судовим рішенням, контроль за дотриманням Стерненком умов домашнього арешту покладено на органи поліції за місцем його реєстрації, тобто за одеською поліцією, в той час як місце перебування на домашньому арешті змінено з Одеси на Київ.

Відео дня

Читайте такожСправа проти Стерненка: активісти пішли додому до Венедіктової

«Вчорашньою ухвалою суддя Бугіль постановив, що перевіряти, чи дотримуюсь я умов домашнього арешту, повинні підрозділи Нацполіції за місцем моєї реєстрації, тобто поліція Одеси. Сьогодні змінили адресу відбування домашнього арешту, але не змінили орган, який має перевіряти. Відповідно, щоб перевірити, чи буду я вдома, одеська поліція має їхати до Києва, а потім повертатися назад», - сказав Стерненко.

За його словами, він не збирається подавати клопотання щодо зміни одеської поліції на київську, оскільки це проблема поліції і сторони обвинувачення.

Також Стерненко додав, що завтра о 13:30 в Шевченківському суді буде зачитано повний текст ухвали судді Володимира Бугіля щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

Читайте такожОбрання запобіжного заходу Стерненку: під суд звезли поліцію і Нацгвардію (відео)

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб. Місцем домашнього арешту суддя назвав: Одеса, вул. Приморська, 37, де зареєстрований Стерненко.

Після оголошення ухвали активіст заявив, що не зможе там перебувати, оскільки це військова частина, і його туди не впустять. Стерненко зауважив, що колись там був зареєстрований його батько і він сам, але вже давно жодного відношення до цієї адреси він не має.

Сьогодні, 16 червня, Стерненко повідомив, що прокурор подав клопотання про зміну місця відбування домашнього арешту з адреси реєстрації на адресу фактичного проживання.

Розглянувши це клопотання суддя Олена Мєлєшак прийняла рішення, що як Стерненко відбуватиме домашній арешт у Києві.