Якісна ковбаса дешевою не буває / фото ua.depositphotos.com

Справжню "Лікарську" ковбасу ніхто не куштував кілька десятків років. На прилавках у магазинах можна знайти щось середнє між фальсифікатом та натяком на м'ясний виріб.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначається, що "Лікарська" замислювалася як "рятівний та легкозасвоюваний продукт" у голодні радянські часи.

"Народ був бідним та нічого було їсти, треба було нагодувати. Там були вершки, там були яйця, і 95% м'ясної сировини. Те, що доктор прописав. Це одна з версій, чому "Лікарська" так називається – нібито корисна", – розповіла декан факультету харчових технологій НУБіП Лариса Баль-Прилипко.

Читайте такожВ Україні презентували платформу про здорове харчування в школах: що це та для когоЗа словами фахівців, для того, щоб сьогодні відродити класичну технологію приготування знаменитої ковбаси, необхідно робити це строго за давнім рецептом: свинина знежирена – 70%, яловичина знежирена – 25%, яйця курячі, молоко сухе знежирене, сіль, цукор, горіх мускатний, фіксатор кольору нітрит натрію.

Одержаний фарш набивали у натуральну кишку, яка в наші дні практично не використовується виробниками з метою здешевлення продукту. Як результат – справжню "Лікарську" на прилавках сьогодні не знайти.

Зазначається, що якісна ковбаса дешевою не буває і повинна коштувати не менше 250 гривень.

На думку дієтологів, гідною заміною "Лікарської" у святкових салатах може стати шматок відвареної курки, індички або іншого м'яса.

Раніше повідомлялося, як можна відрізнити фальсифіковані ковбаси від якісного продукту.

Вас також можуть зацікавити новини: