Як відрізнити фальсифіковані ковбаси від якісного продукту / фото УНІАН

Ковбаса - один із найпопулярніших продуктів серед багатьох українців.  Сьогодні на ринку та в магазинах України представлені десятки сортів на будь-який смак та гаманець - варена, копчена, сиров’ялена.

Проте мало хто знає, що близько 90% цієї продукції - це небезпечний фальсифікат виготовлений в незрозумілих умовах, пише gsminfo. В складі м’яса звісно ж немає, зате є перемелені кістки і шкіра тварин.

Читайте такожВ Україні раптово здорожчало згущене молоко: що буде з цінами далі

Відео дня

Як же убезпечити себе та розрізнити нормальну ковбасу від небезпечної підробки? Експерти дали кілька рекомендацій, дотримуючись яких ви зможете придбати продукт, який містить нормальне м’ясо та є безпечним для здоров’я.

  • Обирайте великі торгові мережі та перевірених виробників

Можливо у вас в регіоні є великий виробник, якого всі знають і якому більш менш довіряють? Купуйте продукцію від нього. Також обирайте для покупок великі торгові мережі, адже на ринку можна натрапити на будь-що.

  • Добавка Е621

Шукайте цю добавку в складі. Якщо є - не беріть ковбасу. Там м’яса точно немає.

  • Ціна

Нормальна ковбаса коштує від 200 грн за кілограм. Але зараз виробники фальсифікату пішли на хитрість і нахабно ставлять високі ціни за неякісну продукцію, щоб закрутити мізки покупцям. Тому, краще звертайте увагу на пункти 1 і 2.

  • Читайте склад

Якщо на першому місці добавка (ММО), то навряд чи в ковбасі є м’ясо. Краще пошукайте ще.

До речі, на фальсифікаті часто пишуть "Дитяча ковбаса", тому на таких товарах теж ретельно читайте склад, радять спеціалісти.

Нагадаємо, раніше, як писав УНІАН, експерти розказали українцям, як правильно вибрати червону ікру.

Вас також можуть зацікавити новини: