Наразі Стерненка немаэ у залы суду, йому не можуть зачитати ухвалу / Фото: УНІАН

Спецпризначенці не пускають поручителів громадського активіста Сергія Стерненка до Шевченківського районного суду Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, до зали суду зайшов суддя Володимир Бугіль і з'ясувалося, що в там немає Стерненка.

У цей час Стерненко на вулиці зібрав декілька десятків громадян, які тримають у руках заяви про особисті поруки і хочуть їх зачитати в суді. Проте спецпризначенці щільно оточили вхід до суду і нікого не пропускають.

Відео дня

Читайте такожСотні громадян прийшли підтримати Стерненка до суду Києва (фоторепортаж)

Стерненко заявив, що повернеться на судове засідання тільки лише разом з людьми, які висловили бажання за нього поручитися. Суддя Бугіль деякий час очікував Стерненка і навіть намагався зачитати ухвалу без підозрюваного.

Проте суддя отримав зауваження від одного з адвокатів Стерненка, що це буде грубим порушенням процесу. «Я вас прошу! Це порушення процесу. За відсутності підозрюваного не можна. Для чого ви на це йдете? Мені вже й так досить матеріалів для скарги для Європейського суду», - сказав адвокат Стерненка Віталій Титич. Після цього суддя погодився: «Ну добре, чекаємо».

Після цього було оголошено перерву на 10 хвилин, щоби поручителі таки зайшли в приміщення суду.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня близько 300 осіб прийшли підтримати Стерненка до Шевченківського районного суду Києва, який розглядає клопотання слідчого СБУ про обрання йому запобіжного заходу.

Захист повторно заявив відвід судді Бугілю - суд відмовив.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку в Головному слідчому управлінні СБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.