Свириденко розкритикувала закупівлю під час війни імпортних товарів, аналоги яких виробляються в Україні / фото прес-служба Мінекономіки

Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко розкритикувала практику закупівлі під час війни імпортних товарів, аналоги яких виробляються в Україні, особливо на промислових підприємствах у прифронтових містах.

– Купівля турецьких чи китайських виробів – це, по-перше, аморально під час війни, коли в Україні є виробництва аналогічних товарів. По-друге, це несправедливо щодо українців, які працюють буквально під ворожими обстрілами і намагаються заробляти та виживати, – повідомила вона в ході свого візиту на заводи в Нікополі, передає ICTV.

За її словами, у прифронтових містах, як-от, наприклад, Нікополь, промислові підприємства – це єдині острівці "нормальності" для людей.

Відео дня

Це можливість для них працювати та заробляти гроші, аби вижити в надскладних умовах, підкреслила Юлія Свириденко.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко під час дискусійної панелі 2024: виклики і перспективи заявив, що Україні критично важливо зменшити споживання імпортних товарів.