У Черкасах розпочнеться 'Велике будівництво' нового корпусу для обласного кардіоцентру

Зведення нового корпусу серцево-судинної хірургії для Черкаського обласного кардіоцентру розпочнеться цьогоріч у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомляє голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, проєкт розрахований на два роки.

Кардіоцентр, за словами Скічка, входить до кращих в Україні та має попит в пацієнтів.

Відео дня

"Попит великий, як і потенціал, але для його розвитку елементарно бракує місця. Наше завдання — зробити якісні послуги доступними для всіх жителів області", — написав голова ОДА у Facebook.

Новий корпус центру буде вдвічі більше за нинішній. Очікується, що це дозволить зменшити на 50% летальність при інфаркті міокарда та втричі збільшити кількість операцій на відкритому серці.

"Для мене Черкаський обласний кардіологічний центр – особливий заклад. Тут свого часу рятували моїх рідних. І практично немає родин, які б не зіштовхувалися із серцево-судинними захворюваннями. За статистикою, щодругий черкащанин 40+ має такі недуги. Вони – в топі причин смертей українців", - додав Скічко.

У Черкасах розпочнеться 'Велике будівництво' нового корпусу для обласного кардіоцентру

Нагадаємо, що плани реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" передбачають оновити у 2022-2023 роках 24 обласних лікарні для дорослих і 24 дитячих обласних лікарні.