Діра в асфальті утворилась просто-таки над цегляним приміщенням / facebook.com/tymur.bobrovskyy

На прибудинковій території по вулиці Мала Житомирська в Києві асфальтне покриття провалилось у підвал, розміщення якого спантеличило користувачів мережі.

Фото з місця події у Facebook опублікував столичний археолог Тимур Бобровський.

Як видно на відзнятих кадрах, діра в асфальті утворилась просто-таки над старим приміщенням.

Відео дня

Читайте такожУ аеропорту "Львів" через густий туман скасовують та затримують рейсиІсторик припустив, що цей підвал був збудований не за часів Радянського Союзу, проте попросив порад у колег в коментарях. Ті, своєю чергою, підтвердили підозри Бобровського.

Як додав автор допису, імовірно, підвал належить садибі початку ХІХ століття, що є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як писав УНІАН, в листопаді у столиці знесли частину садиби-пам’ятки на Андріївському узвозі, 10. Це відбулося під час реставрації будівлі.

Крім того, у серпні забудовник демонтував будинок Барбана – одноповерховий цегляний маєток на вул. Обсерваторній, 6, у Києві, зведений у 1900-1905 роках. У зв’язку з цим Рада національної безпеки та оборони України ухвалила ряд рішень.

У квітні в Шевченківському районі міста Києва, по вулиці Симона Петлюри, відбулося самовільне знесення історичної будівлі, а саме – будинку Уткіна.

Вас також можуть зацікавити новини