У КМДА нагадали про заборону відвідувати ліси через надзвичайну небезпеку / depositphotos.com

У Київській міській державній адміністрації нагадали про заборону відвідувати ліси під час воєнного стану: днями у Києві та області зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Як зазначається у повідомленні в Telegram-каналі Українського гідрометеорологічного центру, 5-7 травня по Київській області та місту Києву - надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У зв’язку з цим КМДА у своєму Telegram-каналі нагадала, що на період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки.

Відео дня

"Фахівці закликають відмовитися від відвідувань зелених зон поза межами житлових масивів, адже там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе великі ризики як для громадян, так і для вогнеборців у разі пожежі", - підкреслюється у повідомленні.

У КМДА навели приклад, що днями піротехніки "Київської служби порятунку" виявили залишки від боєприпасів "Град" на території Святошинського лісництва, а у квітні - частину реактивного снаряду на території Межигірського лісництва.

В лісі спостерігається надзвичайна мінна небезпека для українців

Нагадаємо, що одним з додаткових аргументів щодо заборони відвідувати ліси та лісні масиви для українців є надзвичайна мінна небезпека, яка спостерігається на цих територіях.

Зокрема, окупанти в Київській області залишили чимало небезпечних снарядів під час втечі з-під Києва. На одній з таких мін насмерть підірвалася жінка, медики не змогли нічим їй допомогти. 

Аналогічна небезпека спостерігається і на інших територіях України. 30 квітня в Херсонській області жертвами міни стали двоє українців

Вас також можуть зацікавити новини: