3 га землі на Трухановому острові віддали в оренду на 10 років / фото УНІАН

Київрада передала ТОВ "СПК БВ Чайка" 2,96 га землі на вул. Набережній, в урочищі Чорторий, 12 (Труханів острів) в оренду на 10 років.

Як передає кореспондент УНІАН, рішення підтримали 83 депутати Київради з 98 зареєстрованих у сесійній залі.

Земля передається, згідно з рішенням, "для експлуатації та обслуговування водно-спортивної бази" у зв’язку з набуттям права власності на чинне нерухоме майно за вказаною адресою.

Відео дня

Відповідно до Генплану міста Києва, земельна ділянка за функціональним призначенням належить до територій зелених насаджень загального користування. Ділянка розташована в межах парку "Труханів острів" та частково в прибережних смугах р. Дніпро. Наразі на ділянці розташований майновий комплекс спортбази "Чайка" загальною площею 853,5 кв м.

Читайте такожУ Києві повністю "зачистили" один з найбільших ринків (фото)Сьогоднішнім рішенням депутати затвердили проект землеустрою території, що передається. При цьому під час обговорення депутати внесли доповнення у рішення, яким виключили можливість житлового будівництва на відведеній ділянці. Інше нове будівництво, виходячи з рішення, можливе за умови оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації в порядку, визначеному законодавством.

Як раніше повідомляв УНІАН, Київрада дала дозвіл на знесення під забудову кінотеатру "Загреб". У документах рішення зазначено, що інвестор повинен відшкодувати вартість об’єктів, які зносять, шляхом перерахування коштів до спецфонду бюджету Києва.