Вандал завдав збитків на суму майже 300 тисяч гривень / скріншот з відео

Вночі у Києві на в‘їзді на Труханів острів чоловік розтрощив обладнання автоматичної системи пункту пропуску, завдавши громаді столиці збитків на суму майже 300 тисяч гривень.

Про це в Telegram-каналі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Знову випадок вандалізму в столиці. Вчора, близько опівночі, на пункті в‘їзду на Труханів острів чоловік варварськи розтрощив обладнання автоматичної системи. Зокрема, шлагбаум, світлофор, дві камери, контролер боларда та інші технічні засоби. Матеріальні збитки внаслідок пошкодженого комунального майна, за попередніми розрахунками, - майже 300 тисяч гривень", - повідомив він.

Відео дня

Читайте такожПоліція знайшла хуліганок, які розтрощили вагон електрички на Дніпропетровщині (відео)

За словами мера, зараз комунальники працюють над відновленням системи.

Також Кличко повідомив, що особу руйнівника встановили, його затримала поліція. "І я особисто проконтролюю, щоб ця справа дійшла до суду", - наголосив Кличко.

Мер зауважив, що систему обмеженого доступу для автівок і контролю швидкості на Трухановому острові встановлено для того, щоб кияни займалися спортом, активно і безпечно відпочивали. "Але, на жаль, є люди, які руйнують те, що створено за кошти громади і для громади столиці. Ці варвари повинні знати, що доведеться відповідати за подібні дії. Тоді думатимуть, чи варто "самостверджуватися" в такий спосіб", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, на столичному Майдані Незалежності в ніч на 20 січня розбили скляні двері в підземний торговий центр «Глобус».