Українець Максим Гавриленко, який першим у світі став робити оправи для окулярів із кавового жмиху, радіє з того, що йому вдалося не тільки продовжити справу батьків, а й створити унікальний продукт.

Про це він розповів у рамках проекту «Робимо українське», який підготувала група «Метінвест» до свого 15-річчя.

Читайте також"Було відчуття, що хочеться щось зробити реально цінне для людства": українець Максим Гавриленко, який виробляє окуляри з кавиУсе про окуляри Максим знає ще з малечку, адже його батьки все життя присвятили цій справі – вони працювали на найбільшому в Україні оптико-механічному заводі. Далі була родинна майстерня з ремонту окулярів і щоденна робота в ній. Так Максим став справжнім професіоналом в окулярній справі.

«Я цього не розумів, але зараз розумію, що це дуже круто, коли є досвід батьків, який можна продовжити і нести це через покоління», - сказав він.

При цьому, Максим зазначив, що батько спочатку не підтримав його ідею, що ще більше стимулювало винахідника.

«Батько навпаки казав: «Ти займаєшся повною фігнею, в тебе нічого не вийде. Яка кава?  Є пластик, давай робити окуляри з пластику і не займайся дурнею». І якраз це мене дуже класно стимулювало. Я такий: «Я покажу, типу, я можу»», - сказав він.

Зараз Максим нарешті отримав батькове визнання і дуже тішиться, адже сімейна справа живе, ще і завойовує світ.

Побачити повну версію випуску про Максима Гавриленка та інших українців, що змінюють уявлення про Україну у світі, можна на сайті проекту «Робимо українське» компанії «Метінвест».