Укрзалізниця опублікувала мапу з "російським" Кримом: у мережі відреагували / фото facebook/Kravtsov.Evg

На опублікованій на сайті «Укрзалізниці» мапі окупований Росією Крим раптом став «російським».

Про це у Facebook повідомив журналіст Олександр Рудоманов.

Читайте такожСенцов втретє став батьком (фото)

Відео дня

«Російський» Крим з’являвся при виборі опції переглянути маршрут поїздів. Український півострів віднесли до Південного федерального округу РФ.

«Укрзалізниця, у вас там з картами які використовує Південно-Західна залізниця все нормально? Чи як завжди робітникам, що відповідають за сайт пофіг чий Крим, аби зарплату підняли? Тоді вже карту рамблера (російського ресурсу – УНІАН) давайте запускайте», – написав Рудоманов.

Пізніше журналіст оновив допис, зазначивши, що компанія виправила помилку.

Окупація Криму Росією: події

  • У кінці лютого — початку березня 2014 перекинуті з Росії й кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків, скориставшись моментом зміни влади в Україні внаслідок Євромайдану, окупували Кримський півострів. Також було створено збройне формування з російських «козаків», яке називало себе «самооборона Криму».
  • 16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні ЄС, ні США не визнали це незаконне голосування й початок тимчасової окупації Криму.
  • Фактично ж результати «рефередуму» і явка на нього були повністю сфальсифіковані російським керівництвом: так, згідно з доповіддю Ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини, було підраховано, що фактична явка на референдумі в Криму склала лише 30 відсотків, серед яких тільки від 50 до 60 (на відміну від російського числа в 97 %) відсотків обрали входження в Росію.
  • У серпні 2014 р. «голова» «Ради міністрів Республіки Крим» Сергій Аксьонов сказав, що ініціатором окупації Криму був російський президент Володимир Путін. У березні 2019 р. Аксьонов зізнався, що захопленням Криму керував особисто Путін.