фото з соцмереж

Екс-регіонал та учасник одеського "Антимайдану" Дмитро Волошенков працевлаштувався в Агенцію оборонних закупівель. Цю інформацію він вказав на власній Facebook-сторінці, де активно висвітлює свою нову діяльність.

Зокрема, в одному з останніх постів Волошенков розповів про "поглиблення співпраці" з державною агенцією при Міністерстві оборони Швеції, яка відповідає за закупівлі для Збройних сил країни. Під дописом одна з користувачок залишила коментар: "Як вам перевзутим ходити? Не тисне?".

фото скріншот Facebook

Дмитро Волошенков – син відставного генерала СБУ та колишнього першого заступника голови Одеської ОДА Бориса Волошенкова. За каденції Януковича Волошенков-молодший очолював міську організацію Партії регіонів. Під час Революції гідності Дмитро Волошенков фігурував у проросійських пропагандистських медіа як учасник так званого "Антимайдану" – сепаратистського руху, який переслідував патріотів, підтримував силові дії "Беркута" і виступав за створення "одеської автономії". Волошенков також позував на фото у формі НКВС.

Відео дня
фото Рупор Одеси

14 січня 2021 року Волошенков очолив департамент європейської та євроатлантичної інтеграції Мінстратегпрому і був звільнений через два дні, оскільки потрапив під дію закону про люстрацію. Однак Одеський окружний адміністративний суд поновив його на посаді.

Це черговий кадровий скандал в Агенції оборонних закупівель, яка була утворена для прозорих закупівель озброєння та іншого обладнання для ЗСУ.

Після так званого "перезавантаження" Агенцію очолила Марина Безрукова, яка до того займалась закупівлями Укренерго. Куратором цього напряму в Міноборони став Дмитро Клименков. Тільки за останні тижні стало відомо, що посади в Агенції отримали фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Пікузо і так звана "тендерна королева" УКрзалізниці Таїсія Олійник. При цьому, за даними РБК-України, досвідчені кадри з хорошою репутацію на ринку озброєнь відомство залишають.

Видання вказує, що вплив на прийняття рішень в Агенції і досі мають люди з орбіти екс-міністра оборони Олексія Рєзнікова, зокрема, колишній ексзаступник міністра Денис Шарапов. Центр протидії корупції називав Шарапова бізнес-партнером керівника Офіса президента та наближеного до кремлівської верхівки КДБ-шника з РФ Рахаміма Емануїлова.

За версією РБК-Україна, це свідчить про те, що Марина Безрукова і досі не змогла сформувати власну ефективну команду, здатну контрактувати і поставляти до армії необхідне озброєння за ринковими цінами, без маржі та фірм-прокладок.