У додатку "Дія" можна буде відкривати паспорт / ТСН.ua

В Україні презентували цифровий ID-паспорт, біометричний закордонний паспорт громадянина України та електронний студентський квиток у мобільному додатку «Дія».

Читайте такожМінцифри запустило сайт державної IT-компанії Diia Company

Як передає кореспондент УНІАН, онлайн-презентація відбулась у форматі відеоконференції за участю президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, віце-прем'єра-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Міграційної служби Максима Соколюка.

Відео дня

«Сьогодні у нас нестандартна презентація продуктів, які ми розробили, вона відбувається онлайн: це реакція на ті виклики, які вже відбуваються. З іншого боку, ми показуємо, як ми можемо трансформуватись і як можуть президент, прем’єр, міністри дуже гнучко приймати рішення - в сучасних умовах презентувати продукти», - заявив Федоров.

«Сьогодні ми презентуємо електронні паспорти - як закордонні, так і паспорти громадян України, електронні студентські, ми презентуємо портал «Дія», де вже сьогодні можна отримувати 27 послуг, можливість зареєструвати бізнес в Україні найшвидше в світі і ще будуть додаткові функції»,- додав очільник Мінцифри.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня Міністерство цифрової трансформації запустило у відкритий доступ портал державних послуг «Дія».

На порталі «Дія» можна буде отримати 27 публічних послуг онлайн, зокрема відкрити ФОП, внести зміни до нього або закрити; оформити довідку про несудимість; допомогу при народженні дитини; щомісячне відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років; подати позов до суду; отримати послуги, пов'язані з документами водія; оформити низку ліцензій, дозволів; отримати виписки з реєстрів або отримати інші державні послуги.

Крім відкриття ФОПу, внесення змін до нього та його закриття, всі інші послуги поки будуть надаватися виключно за посиланням на профільні сайти відповідних державних органів.

3 квітня Мінцифри почало бета-тестування цифрових біометричних закордонних паспортів і внутрішніх ID-карт у додатку «Дія». 15 квітня Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо реалізації експериментального проекту електронної версії внутрішнього та закордонного паспорта у додатку «Дія».