В Україні проведуть фестиваль фільмів, знятих під час війни «Cinema for Victory»

До десятої річниці вторгнення росії в Україну та до другої річниці повномасштабної війни започатковано проведення кінофестивалю фільмів, знятих під час російсько-української війни під назвою Ukrainian National Film Festival "Cinema for Victory". Цей кінофестиваль створений за підтримки президента України, за ініціативи Держкіно України.

Програма кінофестивалю у 2024 році буде зосереджена на стрічках, які документують воєнні злочини росіян, фіксують свідчення про війну через реальні історії українців. Ці фільми покажуть для того, щоб протидіяти пропаганді російських загарбників на території України та в світі. 

"Cinema for Victory" прагне популяризувати для широкого загалу й підтримати обдарованих кіномитців, розкрити їхню творчу індивідуальність і потенціал, створити умови для обміну досвідом та здобутками. 

Відео дня

Національний кінофестиваль "Cinema for Victory" від сьогодні й до 22 лютого приймає стрічки  до конкурсної програми, а вже з 23-го по 25 лютого відбудеться проведення офіційної частини кінофестивалю. 

Зазначимо, що фільми-лауреати фестивалю будуть відзначені спеціальними статуетками та отримають можливість кінопоказів за кордоном, у мережі кінотеатрів "Мультиплекс", в ефірі рейтингових телеканалів та демонстрації для військовослужбовців у межах національного туру "Кіно заради Перемоги!".