Суд відпустив підозрюваних у вбивстві під заставу / фото t.me/kyiv_pro_office

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду, який відпустив під заставу двох обвинувачених у вбивстві добровольця Олексія Щербини, яке сталося у Києві у 2022 році.

"Не погоджуючись із вказаним рішенням суду Голосіївська окружна прокуратура міста Києва внесла на нього апеляційну скаргу", - повідомили у Київській міській прокуратурі.

Зазначається, що сторона обвинувачення наполягає на відсутності підстав для визначення застави обвинуваченим, ураховуючи вчинення ними тяжкого злочину із застосуванням вогнепальної зброї та насильства відносно військового.

Відео дня

Відтак, прокурори просять суд апеляційної інстанції скасувати ухвалу та взяти обвинувачених під варту без можливості внесення застави.

Наразі апеляційну скаргу скеровано на розгляд до Київського апеляційного суду.

Вбивство військового в Києві - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня Голосіївський райсуд Києва відпустив під заставу двох із трьох обвинувачених у груповому хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї у справі про вбивство військовослужбовця. Суд визначив розмір застави у 805,2 тис. грн для кожного як альтернативу триманню під вартою.

Вбивство сталося у жовтні 2022 року під час конфлікту в одному з київських дворів. За даними поліції, сварка виникла між водіями Hyundai та Lexus через першочерговість проїзду на дорозі. Під час неї пасажири Lexus побили водія іншого авто, а керманич "Лексуса" вистрілив у нього. Останній загинув на місці.

Підозрювані у вбивстві військового, зліва на право: Вільцянюк, Ігнатенко і Котирло / колаж УНІАН, фото t.me/kyivoperativ

Згодом стало відомо, що молодики вбили добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербину. Суд арештував трьох молодиків. ЗМІ пов’язували їх зі спортивним клубом депутата-зрадника Іллі Киви. Один із них вже мав підозру у справі про шахрайство.

Вас також можуть зацікавити новини: