Хлопчик помер через кілька днів після стрілянини / фото UAportal

Суд у Переяславі 22 липня розглядав по суті справу про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося більше року тому, коли п'яні поліцейські вирішили розважитися й постріляти в бляшанки, смертельно поціливши у дитину, яка гуляла поряд на вулиці. 

Як повідомила ТСН.ua присутня разом з колегами на засіданні народна депутат від партії "Голос" Інна Совсун, велику частину доказів суд не бере до уваги через низку процесуальних помилок.

"Наразі відбувається судове засідання вже по суті справи, поки що розглядають допустимість доказів, які були зібрані у процесі слідства. З того, що я побачила за перші дві години, це те, що сторона обвинувачення надала докази у справі і половину з них сторона захисту підозрюваних оскаржує. У цих доказах є низка процесуальних помилок різного роду. Наприклад, зібрані біологічні зразки одного підозрюваного, а дата народження вказана іншого. Протоколи про проведення слідчих експериментів наполовину не заповнені, тому суд не може брати до уваги такі протоколи з вільними строками. Помилок дуже багато", - розповіла Інна Совсун.

Відео дня

Читайте такожВбивство копами 5-річного Кирила Тлявова: Венедіктова розповіла про перебіг справи в суді

Вона додала, що адвокати та юристи, з якими вона консультувалася, говорять, що оскарження доказів з боку підозрюваних є легітимними і суд дійсно не візьме до уваги докази, які оформлені з помилками.

"Ми консультувалися з юристами і адвокатами і вони говорять, що частина закидів зі сторони підозрюваних є легітимними, бо є процесуальні помилки у тому, як були зібрані і оформлені докази. І це дійсно дає підстави суду не брати до уваги велику частину таких доказів, які неправильно оформлені. Це є свідченням або халатності з боку ДБР, яке проводило слідство, або свідомі дії, щоб неможливо було довести у суді", - наголосила народна депутатка. 

Інна Совсун також зазначила, що питання з цього приводу є і до прокурора, і до адвокатів постраждалої сторони, які вивчали матеріали справи і докази.

"Є питання також і до прокурора, який мав перевірити, у якому стані докази. Прокурор, відверто, дуже мляво відповідає на звернення суду. Питання до адвокатів потерпілих також виникають, бо вони ж теж переглядали матеріали справи і не висловлювали заперечень і не наполягали на тому, щоб інакше були проведені слідчі дії", - заявила народна обраниця. 

Читайте такожВбивство 5-річного Кирила Тлявова: двоє підозрюваних вийшли із СІЗО

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому Київської області патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

В результаті стрілянини загинув 5-річний Тлявов, який перебував на дитячому майданчику біля будинку.

Патрульним оголосили підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

Пізніше ДБР оголосило про підозру третій особі. За даними слідства, цей чоловік перебував разом із вже раніше затриманими двома правоохоронцями і також здійснював постріли зі зброї. Зброю, з якої вбито дитину, не знайдено.

Потім прокуратура повідомила про підозру 16-річному неповнолітньому (сину Петровця), який став ще одним фігурантом справи.

23 грудня ДБР направило справу до суду. Того дня директор ДБР Роман Труба заявив, що один з підозрюваних обвинувачується у вбивстві дитини через необережність. Всі четверо – в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї.