П'ять гоночних болідів "Естонія" класу "Формула-3" взяли участь у гонках на побудованій в ході реалізації програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" ділянці траси Н-31 Дніпро - Решетилівка у Дніпропетровській області. Тест-драйв показав бездоганний стан дорожнього покриття нової дороги. Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомляє Укравтодор.

Для управління автомобілями були запрошені майстри спорту і багаторазові чемпіони з кільцевих гонок Віктор Поваров, Олександр Медведченко і Володимир Гавриленко. На болідах Формула-3 вони зробили 3 кола на ділянці протяжністю 14 км.

Загальна протяжність нової траси Н-31 становитиме 137,5 км. У Полтавській області її довжина сягає близько 80 км, ще 58 км будуть побудовані у Дніпропетровській області.

Відео дня

Зараз підрядник веде роботи вже на останній ділянці протяжністю 29,5 км, що пролягає за новим мостом через канал Дніпро-Донбас.

Траса Н-31 буде першим автобаном в історії незалежної України, побудованим з нуля. Вона матиме 4 смуги руху першої категорії. Завдяки Н-31 маршрут з Дніпра до Києва стане оптимальним і найшвидшим.

Нагадаємо, як нещодавно повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, до Дня незалежності має бути завершено відновлення нової дороги М-30 Стрий - Ізварине протяжністю 1400 км, яка з'єднає західні й східні області України.