Сергій Лабазюк / фейсбук-сторінка Сергія Лабазюка

Депутатська група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» підтримала створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів (проєкт постанови № 5659). Представляти політичну партію «ЗА МАЙБУТНЄ» в ТСК доручено народному депутату Сергію Лабазюку.

«ЗА МАЙБУТНЄ» постійно та послідовно виступає за більш рішучі та практичні кроки держави щодо питань захисту інтересів бізнесу і створення сприятливого інвестиційного клімату. Адже лише за таких умов у країні стабільно створюватимуться високооплачувані робочі місця, наповнюватиметься бюджет, що дозволить вирішувати амбітні соціальні завдання. Лише за сприятливих умов бізнес може стати драйвером справді потужного зростання української економіки.

Як зазначив у Верховні Раді народний депутат, член ТСК з питань захисту прав інвесторів Сергій Лабазюк, нині влада — і уряд, і парламент — чимдалі більше говорять про захист інтересів бізнесу та створення сприятливого інвестиційного клімату. Що дуже добре, оскільки це свідчить про розуміння важливості питання. Але, за словами Сергія Лабазюка, декларації та ініціативи, на жаль, мало втілюються на практиці. Отже, час переходити від теорії до практики.

«Недостатньо одного ухваленого законопроєкту чи постанови. Бізнес та інвесторів потрібно підтримувати постійно. Сьогодні Верховна Рада створила спецкомісію. І дуже добре, що всі народні депутати, які виходили до трибуни, визнали її як аполітичний орган. Українські парламентарії під різними прапорами політичних партій об'єднуються для того, щоб усе ж таки захищати бізнес, на відкритих майданчиках вести діалог із бізнесом, створювати умови для бізнесу, який, відповідно, буде створювати нові робочі місця для українців», — зазначив Лабазюк.

Серед повноважень новоутвореної ТСК — розробка законодавчих ініціатив та визначення пріоритетних напрямків вдосконалення законодавства у сфері захисту бізнесу та інвестицій. Комісія співпрацюватиме з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для сприяння створенню безперешкодних умов для залучення інвестицій. А також збиратиме інформацію про порушення прав бізнесу та інвесторів, оприлюднюватиме її на парламентських слуханнях.