Велике будівництво

У Полтавській області збудували 14-кілометровий обхід міста Решетилівка. Об'їзна дорога цього міста є частиною нової траси Н-31 Дніпро – Решетилівка, яку створюють у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Укравтодор.

"Протяжність обходу Решетилівки – майже 14 км (км 159+965 - км 174+145). Вся ділянка збудована з нуля. Наразі рух транспорту здійснюється практично на всій протяжності обходу", - розповіли у дорожньому відомстві.

Відео дня

Збудована автодорога є трасою І б категорії з 4 смугами руху завширшки 23 метри. До її конструктиву увійшли: три шари цементобетону загальною товщиною 76 см; геоматрац з кількох шарів щебеню та георешітки; стабілізована основа дороги; бутовий камінь замість непридатних ґрунтів.

У 2022 році за президентською програмою заплановано повністю завершити будівництво цієї ділянки.

Сама траса Н-31 Дніпро – Решетилівка стане першим справжнім українським хайвеєм, наголошують в Укравтодорі. Протяжність нової дороги в Полтавській області – 79,4 км, у Дніпропетровській – 59 км. У Полтавській області дорога будується з бетону.

"Це перше будівництво нової дороги такого рівня за всі часи Незалежності України. Нова дорога скоротить шлях із Дніпра до Києва з 7 до 5 годин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що за два роки в межах програми "Велике будівництво" оновлено й побудовано понад 40% основної мережі доріг України.