Розроблена "дорожня карта" заходів / фото УНІАН

Міністерство юстиції вирішило закрити 8 виправних колоній.

Про це заступник міністра юстиції Олена Висоцька повідомила у відео, розміщеному на сторінці Міністерства юстиції у Facebook.

Читайте такожУ Мін'юсті розповіли, на що витратили гроші за "оренду" платних камер СІЗО«Минулого місця ми працювали над вивченням техніко-економічних обґрунтувань для того, щоб розпочати процес консервації тих установ виконання покарань, які непотрібні для виконання функцій міністерства. 6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію наступних установ: це Ковальська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37», - заявила вона.

Відео дня

За словами заступника міністра, у Мін’юсті розроблена "дорожня карта" заходів, які відбуватимуться після прийняття рішення про закриття колоній.

Висоцька зазначила, що засуджені із цих установ будуть переміщені до інших установ виконання покарань, з кращими умовами утримання, а персонал буде звільнений, їм буде запропонована робота в найближчих установах або міжрегіональних управліннях Мін’юсту.

За її словами, це дозволить оптимізувати систему, зменшити поточні та капітальні видатки на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби.

«Ми анонсували і підтверджуємо, що майнові комплекси, в яких були розміщені установи виконання покарань, що підлягають консервації, будемо пропонувати інвесторам для того, щоб покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори», - додала заступник міністра.