"Стіну" на кордоні з РФ досі не добудували / фото УНІАН

ТОВ "Будцентр Витязь" залишається генеральним підрядником проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні. Й це незважаючи на те, що три роки тому директору та засновнику цієї фірми  Агаверді Аділову НАБУ висунуло підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах та підробці документів.

За перше півріччя 2020 року ДПСУ було сплачено на рахунки "Будцентр Витязь" 36,74 млн грн. Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист Держприкордонслужби.

Читайте також"Побудувати стіну" на Донбасі: у Зеленського назвали "план Б" на випадок провалу переговорів із РФ

Відео дня

"Влітку 2019 року НАБУ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно восьми осіб, причетних до заволодіння 16,68 млн грн, виділених із держбюджету на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону, так званого проєкту "Стіна". Серед згаданих осіб є директор та засновник ТОВ "Будцентр Витязь" Агаверді Аділов", - йдеться у повідомленні.

Раніше у НАБУ повідомляли, що за рік не відбулося навіть підготовче засідання. Вони відкладалися через неявку обвинувачених та захисників.

Інші генпідрядні організації проекту "Стіна" у першому півріччі цього року отримали наступні суми:

  • ТОВ Корпорація “Укртрансбуд” – 33,38 млн грн
  • ДП “Дирекція з будівництва та обслуговування прикордонної інфраструктури” – 27,57 млн грн
  • ТОВ “Будмонтажсервіс І” – 27,39 млн грн
  • ТОВ “Титан Буд” – 13,29 млн грн.
    statewatch.org.ua

Раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба пропонує виділити додаткові 4,5 млрд грн на будівництво проекту "Стіна" на кордоні з Російською Федерацією та продовжити строки його виконання до 2025 року.