Фото УНІАН

Голосіївський суд Києва продовжив термін слідства у справі про тортури і зґвалтування в Кагарлицькому відділенні Обухівського відділу поліції до 6 місяців.

Про це повідомив адвокат постраждалої Неллі Погребицькой Олена Сотник на своїй сторінці в Facebook.

"Голосіївський суд Києва першим вирішує питання продовження строків слідства. Враховуючи велику кількість епізодів і потерпілих, рішення було однозначним – продовжити до 6 місяців. Збір матеріалів по цій справі має бути повноцінним, об'єктивним і грунтовним".

Відео дня

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: з'явилися нові підозрювані

За словами захисника, до суду доставили всіх 4 кагарлицьких поліцейських, підозрюваних у тортурах чотирьох осіб. Зокрема, і Сергія Сулиму і Миколу Кузіва, яких підозрюють ще й у зґвалтуванні Неллі Погребицької.

За словами Сотник, адвокат одного з підозрюваних заперечував проти продовження слідства, тому що "так і не зміг зрозуміти, в чому складність кримінального провадження". А сам підозрюваний Суліма наголосив у своєму виступі, що "20 слідчих ДБР розслідує таку дрібну справу".

Сьогодні суд також повинен розглянути два клопотання про продовження запобіжних заходів підозрюваним Кузіву і Сулимі.

Як повідомляв УНІАН, за даними слідства, у ніч на 24 травня у Кагарлику на Київщині оперуповноважений поліції Сергій Сулима та начальник сектору поліцейського відділення Микола Кузів у службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка.

Читайте такожКатування у Кагарлику: суд обрав запобіжні заходи ще двом поліцейським

26 травня їм повідомили про підозри. Оперуповноважений підозрювався у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного із секторів відділення поліції підозрювався у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб, та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Також 26 травня суд взяв під варту обох поліцейських без права на внесення застав. Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив Сулиму і Кузіва з поліції.

У червні слідчі змінили кваліфікацію злочину: статтю 365 "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" Кримінального кодексу перекваліфікували на статтю 127 "катування за попередньою змовою групою осіб".