У більшості будинків закінчився термін експлуатації / Фото ru.wikipedia.org

В Україні більшість багатоквартирних будинків, які побудували в минулому столітті, "доживають" свій термін.

Житловий фонд має всі ознаки застарілого, заявила народний депутат, заступник голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, повідомив Buildportal.

Читайте такожЕфект доміно. Чому в Одесі «посипалися» будинки

Відео дня

«Більше 80% всього житлового фонду в Україні було побудовано до 80-х років. Це досить велика цифра, тому що середній вік житлового будинку в Україні становить 46 років", - каже нардеп.

За її словами, можна побачити, що після 2000 року житло в Україні начебто і будується, але воно не перевищує 2-3% від загального числа.

«Плюс треба дивитися, який же аварійний фонд, тому що аварійний фонд стосується більше безпеки наших громадян та мешканців таких будинків. І саме йому повинні приділяти більше уваги органи місцевого самоврядування, щоб він в першу чергу йшов на реконструкцію, реновацію, відселення і так далі», - зазначила Шуляк.

Як повідомляв раніше УНІАН, в "Слуги народу" розповіли про плани зі зносу "хрущовок". За її словами, площа нової квартири буде залежати від розмірів старої, а кількість прописаних враховуватися не буде.