У розпал пандемії коронавірусу в Європі зростає безробіття через посилення карантинних обмежень. Люди через це виходять на акції протесту.

Та попри це українці все одно наважуються на заробітки за кордоном. Чим користуються шахраї, йдеться в сюжеті "5 каналу".

Так, нещодавно викрили шахрайську схему, коли псевдорекрутери пропонували захмарні заробітки у Британії.

Відео дня

Читайте такожНе тільки працювати: ЗМІ з'ясували, навіщо українці їдуть до ПольщіЯк розповіли журналістам досвідчені заробітчани, такі псевдорекрутери розповідають казки про Великобританію. "Між тим, всім іншим вони розказують, до якого числа і яку суму треба скинути, як вони це називають, за вакансію", - додають заробітчани.

А далі довірливі українці переказують певну суму грошей, потім переписка з шахраями видаляється, номер змінюється, до них вже не дотелефонуватись. 

Як пишуть ЗМІ, посилаючись на соціологічне дослідження, близько 18% українців, які шукали роботу за кордоном, стикалися з шахрайством при підготовці документів.

"І це при тому, кажуть експерти, що подекуди рівень оплати праці для фахівців та представників робочих професій в Україні не нижчий за обіцяну винагороду закордоном. І це без ризиків втратити власні гроші та здоров’я", - підсумовується у сюжеті "5 каналу".