Сьогодні Суми можуть залишитися без єдиного професійного футбольного клубу – попереджає керівництво сумського “Спартака”, що виступає у першій лізі чемпіонату України.

Як передає кореспондент УНІАН, президент клубу Сергій НАУМЕНКО заявив, що у команди забрали автобус, відключили від газу і теплопостачання, намагаються виселити з навчально-тренувальної бази.

«Численні звернення до керівництва області та міста ні до чого не призвели», - наголосив С.НАУМЕНКО. На його думку, це робиться цілеспрямовано, аби в Сумах не було професійного футболу.

Відео дня

Що стосується сьогоднішньої гри «Спартака» проти черкаського «Дніпра», то, як зауважує президент клубу, команда знову може не вийти на поле. “Це означатиме крах “Спартака” і сумського футболу загалом. Майже мільйон гривень, виділених “Спартаку” цього року з обласного та міського бюджету, не покривають і п’ятої частини потреб клубу”, - повідомив С.НАУМЕНКО.

Він нарікає, що бізнес-структури також зацікавленості футболом не виявляють. Влада ж не може повністю утримувати футбольний клуб, бо не є його власником і не має відповідних коштів.

За словами начальника обласного управління з питань сім`ї, молоді і спорту Віктора БОБИРЕНКА, цього року влада виділила на потреби “Спартака” удвічі більше коштів, ніж на оздоровлення дітей області, що на його думку, «є ненормальним». Він обіцяє, що пріоритетом буде робота з дітьми і масовий аматорський футбол.