Лэнь никогда не играл за сборную Украины / Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Бізнесмен Рінат Ахметов пообіцяв оплатити команді НБА "Фінікс Санс" страхову суму за українського центрового команди Олексія Леня, якщо баскетболіст погодитися приїхати в збірну України. Про це в інтерв'ю офіційному сайту ФБУ повідомив президент Федерації Михайло Бродський.

"Ми ведемо переговори, в рамках Adidas Eurocamp (табір для талановитих баскетболістів - прим.ред) у Тревізо я зустрінуся з агентом Леня. Проблем зі страховкою у нас немає. Я особисто зустрічався з Рінатом Ахметовим і він пообіцяв, що якщо ми звернемося до нього з проханням про оплату страховки, він її оплатить. Це його слово, тому проблем зі страховкою я не бачу. Однак за згодою і можливості Леня грати за Україну поки питання відкрите, і ми будемо вести переговори", - сказав Бродський.

Зазначимо, що баскетбольні федерації всіх країн, запрошуючи гравця НБА в національні збірні, зобов'язані внести за нього страховку. Її розмір вираховується виходячи з суми контракта баскетболіста з клубом. У випадку з Лэнем страховка може скласти близько мільйона доларів.

Відео дня

Нагадаємо, уродженець міста Антрацит Луганської області Олексій Лэнь провів у "Фініксі" три сезони, побивши низку українських рекордів в НБА. При цьому центровий ніколи не грав за збірну своєї країни.

Збірна України наприкінці серпня розпочне виступи у відбірному турнірі до Євробаскету-2017. Суперниками команди Євгена Мурзін будуть збірні Словенії, Болгарії та Косово.