Вихрист вже дебютував у профі з яскравої перемоги нокаутом / фото: facebook.com/ECBOXING

Андрій Котельник пояснив, чому лідер збірної України з боксу Віктор Вихрист, менеджером якого він є, прийняв рішення перейти в профі перед Олімпіадою-2020.

Читайте такожФедерація боксу України дискваліфікувала команду чемпіона Європи Вихриста за перехід у профі

Колишнього чемпіона світу з боксу цитує "Чемпіон".

Відео дня

"Дуже непросте рішення. У Віктора була мрія потрапити на Олімпійські ігри та завоювати в Токіо олімпійську медаль. Пропозиція від EC Boxing Promotion надійшла кілька місяців тому. Ми літали в Німеччину, дивилися інфраструктуру компанії. Спочатку мова йшла про підписання контракту після Олімпіади. Але далі обставини змінилися.

Першим номером збірної України став Цотне Рогава, а олімпійські перспективи Віктора залишилися невизначеними. У цій ситуації й було прийнято рішення підписати контракт з EC Boxing Promotion, пропозиція була максимально конкретною", - зазначив Котельник.

Менеджер вважає, що агресивна реакція Федерації боксу України на рішення Вихриста не має під собою підстав:

"Перед Європейськими іграми в Мінську президент ФБУ Володимир Продівус особисто пообіцяв переможцям турніру призові в розмірі 10 000 євро. Але Віктора після його перемоги на Європейських іграх замість виплати призових змусили брати участь у чемпіонаті України.

Вихрист провів виснажливий турнір в столиці Білорусі, у нього народився син, але жоден з цих аргументів на керівництво ФБУ не діяв. До речі, призових за перемогу в Мінську Віктор так і не побачив. Наскільки мені відомо, їх також не побачив жоден з наших чемпіонів та призерів Європейських ігор.

Також було б непогано, якби ФБУ розрахувалася з боргами перед боксерами та тренерами, які брали участь у проекті "Українські отамани". Вже кілька років минуло, як проект закрили, а борги досі не погашені".

Котельник додав, що має намір подати в суд на ФБУ після рішення організації дискваліфікувати його на три роки. Аналогічне покарання отримав тренер Вихриста Олександр Ляхов.

"Що стосується мене, то взагалі не зрозуміло, на яких підставах ФБУ може приймати такі рішення. І чому нас з Олександром Ляховим не запросили на це засідання? Була б можливість поставити запитання, нам подивитися в очі. Тепер я з юристами готую позов до суду на Федерацію. Вважаю, що зараз у ФБУ працюють популісти та дилетанти. Та їх час роботи підходить до свого логічного завершення".

Нагадаємо, боксер надважкої ваги підписав контракт з німецькою промоутерською компанією ЄС Boxing Promotion в кінці січня і взяв псевдонім Віктор Фауст.

УНІАН раніше повідомляв про те, що Вихрист дебютував на профі-ринзі з перемоги за 55 секунд.