Володимир Кличко закликав всіх діяти як команда / фото: BoxingScene

Колишній чемпіон світу Володимир Кличко звернувся до всіх уболівальників у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє "Братство Кличко".

"Вірус Covid-19 - це неймовірний і гігантський виклик для всіх нас, наших урядів, наших систем охорони здоров'я, нашої економіки, для людства. Настав час зустрітися з цією проблемою лицем до лиця і внести свій особистий внесок. Головний посил - очистити наші руки. Також дуже важливо очистити наші голови. Справа не в тому, щоб бути оптимістом чи песимістом. Це більше про те, щоб бути реалістом. Ми не повинні панікувати, але в той же час не повинні бути неготовими до цієї ситуації. Ми повинні залишатися об'єктивними і здатними діяти", - йдеться у зверненні Кличка.

Відео дня

Читайте також"Є серйозніші проблеми": Усик не розуміє паніки довкола коронавірусу (відео)

За словами Кличка, перш за все, потрібно зосередитися на порятунку життів:

"Прямо зараз, ми повинні зосередитися на найнеобхіднішому - захисту і порятунку життів. Життя літніх людей і частини населення, що живуть не в найкращих умовах - в найбільшій небезпеці і зоні ризику. Але давайте не обманювати себе: будь-хто може бути інфікований, стати носієм і розповсюджувачем вірусу, і ми не можемо бути необережні або егоїстичні".

"Факт в тому, що ми не знаємо багато (поки). Це велика різниця з класичної епідемією грипу, яку ми переживали протягом століть. Зараз, і на даний момент ми не знаємо, як довго буде обмежуватися наше повсякденне життя. Сподіваємося, що не кілька років, але точно пару тижнів, і, хто знає, може, навіть кілька місяців", - зазначив екс-чемпіон світу, закликавши всіх "адаптувати спосіб життя" і "діяти як команда".

"Вірус в деталях, тому кожен жест має значення, кожен день має вирішальне значення і кожна людина має вирішальне значення", - резюмував Кличко.

УНІАН також повідомляв про те, що бій Василя Ломаченка може бути перенесений ічерез коронавірус.