В районі Ла-Маншу зник приватний літак з форвардом "Кардіффа" на борту / dailymail.co.uk

Глава пошукової групи зниклого над Ла-Маншем літака, на борту якого перебував нападник клубу «Кардіфф» Еміліано Сала, Джон Фітцджеральд розповів про хід пошукової операції у коментарі виданню So Foot.

«Нас викликали вчора ввечері о 20:30 (зв'язок з літаком зник у 20:23). Пошукові роботи тривали до півночі, потім ми зробили перерву, сьогодні пошуки відновилися о 8 ранку. Погода вчора була дуже холодною, йшов холодний дощ, а ближче до ночі опустився туман, нічого не було видно. Сьогодні погода чудова, море спокійне, а небо чисте.

Якщо літак дійсно опинився у воді, я б сказав, що шансів вижити немає. Температура води зараз близько 10-11 градусів, це дуже холодно. Людина без захисту може протриматися при такій температурі не більше години.

Відео дня

Читайте такожНад Англією пропавши приватний літак з футболістом Кардіффа

Зв'язок було втрачено, коли борт знаходився в 24 кілометрах від найближчого острова, при їхній висоті вони могли протягнути максимум 3-4 кілометри, тому вони навряд чи приземлилися на острові. Якщо б вони приземлилися в зоні досяжності, їх би вже виявили.

Літак Piper Malibu / Wikipedia

У літака, швидше за все, виникли технічні або механічні проблеми, хоча це дуже хороший літак. Важко зараз про щось говорити, борт просто зник, ніяких радіопереговорів в момент зникнення сигналу не було. Я виключаю варіант, при якому хтось міг залишитися в живих. Я кажу свою думку. Не думаю, що були якісь шанси вижити», – зазначив Фітцджеральд.

Нагадаємо, легкий одномоторний літак Piper Malibu, що летів з Нанта у Кардіфф, пропав з радарів у понеділок ввечері в районі островів Каскетс в протоці Ла-Манш. На борту могло знаходитися дві людини, серед них, ймовірно, був 28-річний новачок "Кардіффа", аргентинський форвард Еміліано Сала.

Як повідомляє RMC, повітряне судно запитувало екстрену посадку на острові Гернсі біля узбережжя Нормандії.

Еміліано Сала, який підписав напередодні 20-мільйонний контракт з "Кардіффом", став найдорожчим гравцем в історії клубу.

Форвард Еміліано Сала підписав контракт з "Кардіффом" за два дні до трагедії / dailymail.co.uk