Ярослав Ракицький провів за збірну України 54 матчі і забив 4 голи / ffu.org.ua

Член виконкому ФФУ Сергій Макаров розповів, як складеться кар'єра в збірній України захисника Ярослава Ракицького, який перейшов з "Шахтаря" в російський "Зеніт".

«Ніяких заборон на роботу в Росії у нас не існує, тому нічого Ракицький формально не порушив, можу тільки побажати йому успіхів у новому клубі.

Читайте також"Країна воює, а ти в лігво агресора": реакція соцмереж на перехід Ракицького в російський "Зеніт"

Відео дня

Сподіваюся, що він продовжить свою яскраву кар'єру і буде прогресувати. Що стосується подальшого залучення Ярослава в збірну України, то це питання буде вирішуватися тренерським штабом команди. Перехід в «Зеніт» – це вибір самого футболіста. Виконком ФФУ з цього приводу не збирався і навряд чи буде збиратися. Я дотримуюся тієї точки зору, що футбол повинен бути поза політикою», – повідомив Макаров, якого цитує російський ТАСС.

Як повідомляв УНІАН, 29-річний Ракицький в понеділок підписав контракт з "Зенітом", угода розрахована на 3,5 роки. Всю професійну кар'єру Ракицький провів у донецькому "Шахтарі", у складі якого дебютував в 2009 році і зіграв у цілому 326 матчів, забивши 14 м'ячів.

У складі національної команди України Ракицький провів 54 матчі і забив 4 м'ячі. Також він брав участь у чемпіонатах Європи 2012-го та 2016 років.