Андрей Павелко / ФФУ

Федерація футболу України спростувала інформацію ряда українських ЗМІ про те, що суд Лозанни начебто відмовив адвокатам ФФУ в задоволені позову проти журналіста Арно Беда й видання L'Illustré.

Ця інформація не відповідає дійсності і, судячи з усього, була подана першоджерелом з свідомим маніпулюванням фактами, йдеться у зверненні ФФУ яке надійшло до УНІАН. 

"По-перше, спір «по суті позову» ФФУ суд Лозанни (Швейцарія) ще не розглядав. По-друге, судом було розглянуто лише «попереднє клопотання» адвокатів ФФУ щодо застосування запобіжного заходу", - йдеться в заяві.

Відео дня

Також варто зазначити, що судова та юридична практика міжнародних судів передбачає таку процедуру подачі позовів та їх розгляд. Перш ніж приступити до вивчення позову по суті, суд може розглянути клопотання про застосування запобіжних заходів. У цьому випадку адвокати ФФУ просили суд зобов’язати відповідачів у справі утриматися від публікації будь-яких даних стосовно позивача до моменту вирішення спору по суті. І в цьому (лише в цьому!) клопотанні суд дійсно відмовив. 

Читайте такожПавелко проиграл суд в Швейцарии по иску к журналу L'Illustré – СМИ

Разом із тим, мотивувальна частина цього рішення ще не сформульована і буде передана адвокатам ФФУ у двотижневий термін.

"Відповідно, твердження окремих ЗМІ про те, що підставою для відмови начебто стали якісь погрози фізичною розправою на адресу Арно Беда — відверта неправда.

Також зазначимо, що про час та деталі розгляду позову ФФУ проти швейцарських представників ЗМІ за поширення недостовірних даних про перших осіб федерації по суті буде повідомлено додатково. Адже лише після вивчення мотивувальної частини рішення суду щодо запобіжних заходів буде остаточно сформовано наступний позов до суду Лозанни. У своєму рішенні швейцарський суд дав на це час до травня 2019 року.

І останнє: жоден із представників ФФУ ніколи не зустрічався особисто й не контактував у будь-який інший спосіб із відповідачем, а тим паче не погрожував йому. Заяви на цю тему з боку журналіста Арно Беда — чергова хвиля неправди. Очевидно, ця неправда запускається з метою захисту себе в суді та тиску на суд, оскільки інших аргументів він, схоже, не має", - йдеться в заяві. 

Зауважимо, що й ці звинувачення журналіста також стануть предметом окремого позову ФФУ до Беда та швейцарського видання L'Illustré.