Паулу Фонсека / REUTERS

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека прокоментував поразку від «Айнтрахта» з рахунком 1:4 (у сумі - 3:6) в матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи.

"Команда, яка пропускає 6 голів від «Айнтрахта» за сумою двох матчів, не заслуговує на перемогу. Ми були готові до такої ситуації, але пропустили перший гол, коли тільки один гравець перебував у штрафному. Таких помилок можна уникнути, навіть якщо ти готуєшся. «Айнтрахт» тільки раз дістався до наших воріт на початку другого тайму.

У другій половині ми заграли краще, забили гол, але суперник за рахунок двох контратак вирішив результат зустрічі. Неможливо розраховувати на позитивний результат, коли ти так просто пропускаєш. З такими командами не можна робити такі помилки, а ми їх припустилися, як і в першому матчі.

Відео дня

Читайте такожШахтар програв Айнтрахту і вибув з розіграшу Ліги Європи

Можна бути організованим, але якщо команда не буде уважна в захисті, то нереально боротися. Чудес не буває. Проблема не в організації, а в індивідуальностях. Всі ці моменти були дуже добре вивчені, але ми все одно припустилися таких помилок.

Ми почали матч, вже програючи. При першому підході до наших воріт і пропустили гол. Потім пенальті. «Айнтрахт» грав не так, як зазвичай – вони сіли, закрилися, це ускладнило нашу задачу. Ніяка стратегія або органіація не допоможе, якщо пропускати такі голи.

Ми програли матч, вилетіли з турніру, але залишилася головна мета – чемпіонство в УПЛ. Поразка не повинна подіяти на нас, ми не повинні цього дозволити. Команда повинна зібратися, зреагувати і готуватися до чемпіонату. Треба віддаватися повністю, щоб реалізувати головну мету", – сказав Фонсека в ефірі телеканалу «Футбол 1».

Як повідомляв УНІАН, донецький "Шахтар" з великим рахунком 1:4 програв "Айнтрахту" у Франкфурті-на-Майні. У Харкові у першому матчі була нічия - 2:2. Гірники вилетіли з Ліги Європи.