Молодіжна збірна України (U-21) / прес-служба УАФ

З 3-го по 5 червня Київ прийматиме щорічний турнір - Меморіал Валерія Лобановського. У ньому візьмуть участь молодіжні збірні України, Болгарії, Ізраїлю та Кіпру. 

У півфіналі українська збірна під керівництвом Руслана Ротаня зіграє з кіпріотами, а болгари - з ізраїльтянами. Обидва матчі за участю збірної України пройдуть на НСК «Олімпійський», який приймав ці змагання лише в дебютному розіграші, у 2003 році. Два інших поєдинки відбудуться на НТК ім. В. Баннікова, повідомляє прес-служба УАФ.

Це рішення прокоментував 1-й віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов, який чимало років грав під орудою Лобановського у збірній СРСР та "Динамо". 

Відео дня

Читайте такожУ Києві вшанували пам'ять легендарного тренера Валерія Лобановського (фото, відео)

"На рішення вплинуло кілька чинників. По-перше, проведення матчів на головній арені країни, на арені, де лише минулого року відбувся фінал Ліги чемпіонів, автоматично підвищує статусність самого турніру. По-друге, цього року нашому Метру виповнилося б 80. І ми вважаємо, що нам потрібно з повагою ставитися до нашого історичного надбання, пишатися ним і прищеплювати відповідні цінності новому поколінню. Тож ми розраховуємо, що виступи на НСК «Олімпійський» слугуватимуть додатковою мотивацією для гравців нашої молодіжної збірної", - зазначив Олег Протасов.   

Між іншим, молодіжна збірна України лише одного разу здобувала головний трофей меморіалу.

Як повідомляв УНІАН, "Динамо" представило нову форму, одним з елементів якої є автограф видатного тренера Валерія Лобановського.