Олександр Караваєв цього літа перейшов у Динамо Київ / фото: Динамо Київ

Півзахисник київського "Динамо" і збірної України Олександр Караваєв пояснив, чому відмовився перейти в московське "Динамо".

Про це Караваєв сказав в інтерв'ю для YouTube-каналу Вацко Live.

"Так, в минулому році була пропозиція. Не офіційна, а мені телефонували представники московського клубу, говорили, що є зацікавленість, що хочуть зв'язатися із "Зорею". Довго думав про це. Розумію, яка ситуація в країні, зіставляв всі ці моменти, як кажуть - "годувати сім'ю" і так далі.

Але я така людина - я люблю те, що роблю, і хочу, щоб люди отримували від цього задоволення, а не створювалася якась негативна ситуація. Розумів, що якщо перейду - то виграю тільки в плані фінансів. Але є інший шлях - можна залишитися тут, чимось пожертвувати, домогтися результатів, вийти на інший рівень, тебе помітять, і можеш кудись перейти", - сказав Караваєв.

Читайте також"У них тупі відмазки": колишній воротар висловився про українських футболістів, які їдуть в Росію (відео)

Футболіст зазначив, що гроші для нього не в пріоритеті:

"Потрібно розставляти пріоритети і цілі на життя. Або ти хочеш досягти якихось висот у кар'єрі, або хочеш поїхати відразу заробляти гроші. Так, я втратив у фінансовому плані. Але я не женуся за грошима. Знаю, звідки я вийшов, розумію, що у мене нічого не було, але я і тоді був усім задоволений, так і зараз я всім задоволений. Ні про що не шкодую, але й нікого не засуджую".

Караваєв прокоментував перехід у московське "Динамо" захисника Івана Ордеця:

"У мене немає до Ордеця ніяких претензій. Це його вибір, його сім'ї. Вони так вирішили. Йому з цим далі жити і якось вирішувати цю проблему. У нашій країні - це зараз проблема. Якщо переходиш в російський чемпіонат, то є люди, які тебе будуть критикувати".

На думку Караваєва, спори щодо трансферів українських футболістів будуть продовжуватися, поки не закінчиться війна:

"Кожен заслуговує на свою думку. Але є моменти, коли критика виглядає дуже грубо. Одні кажуть, що футболіст їде в Росію, заробляє там гроші і привозить їх в Україну, або витрачає чи вкладає тут. Інші кажуть, мовляв, як він може туди поїхати, якщо Росія вбиває наших героїв. Думки не сходяться, і через це багато такої критики. Поки не припиниться війна, так і будемо доводити, хто правий, а хто винен".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що Артем Мілевський назвав "дебілізмом" невиклик Ярослава Ракицького у збірну України через перехід у "Зеніт".