Луїш Каштру назвав сильні сторони суперників / фото: ФК Шахтар

Футболісти та головний тренер донецького "Шахтаря" прокоментували результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів, за підсумками якого чемпіон України потрапив у квартет з англійським "Манчестер Сіті", італійської "Аталантою" і хорватським "Динамо".

Представників команди цитує прес-служба клубу.

"Розглядаємо цю групу як хорошу можливість. У наших суперників кардинально різні стилі гри. Це змусить нас витратити дуже багато часу для аналізу. Але це нормально в контексті Ліги чемпіонів.

Відео дня

Загребське "Динамо" любить будувати свої атаки завдяки трикутникам на флангах. У них дуже хороші показники як в атаці, так і в захисті. "Манчестер Сіті" прагне володіти м'ячем на полі суперника, домінувати. Весь світ знає, як "Сіті" веде себе на полі. Багато команд та тренерів черпають натхнення в стилі гри "городян". У них багато індивідуально сильних гравців, які також сильні колективно.

Читайте такожЛіга чемпіонів: результати жеребкування групового етапу

Це група трьох чемпіонів, а також команда, яка вперше бере участь в Лізі чемпіонів, – це "Аталанта". Гасперіні дуже любить захищатися за схемою з п'ятьма захисниками. Гравці бергамасків завжди дуже добре підготовлені та люблять швидко проводити свої атаки", - підкреслив головний тренер донеччан Луїш Каштру.

Форвард "гірників" Жуніор Мораєс зізнався, що не дуже радий третій рік поспіль зустрічатися з "Ман Сіті":

"Я трохи засмучений через "Манчестер Сіті", три роки поспіль все-таки... Це трохи набридає. У будь-якому випадку група вийшла збалансована та у нас є шанси. В Лізі чемпіонів немає простих суперників. Зрозуміло, що "Сіті" на голову вище інших, але простих команд немає. "Аталанта" теж дуже добре прогресувала, з ними чекають складні зустрічі".

З гумором на чергову зустріч донеччан з англійським грандом відреагував генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін:

"Тільки що зустрів спортивного директора "Манчестер Сіті" Чікі Бегірістайна. Ми вирішили, що він купить квартиру в Україні, а я - в Англії, тому що УЄФА, напевно, вирішив одружити нас. Буквально вчора я читав багато статей. Пишуть фанати їх клубу та наші: лише б не "Шахтар", лише б не "Манчестер Сіті". Чесно кажучи, я не думав, що так буде. Навіть з точки зору теорії ймовірності це неможливо".

Впевненість у своїх силах висловив півзахисник "Шахтаря" Манор Соломон:

"За "Манчестер Сіті" грають футболісти топ-рівня. Я б виділив Де Брейне і Стерлінга. Зінченко теж дуже хороший гравець. Не знаю, чи будуть суперники вважати "Шахтар" фаворитом на вихід з групи, але всі знають, що з нами буде непросто. Ми щорічно граємо в єврокубках і у нас багато досвідчених гравців".

УНІАН раніше повідомляв, що опублікований календар "Шахтаря" в Лізі чемпіонів.