Тайсон продовжить кар'єру в "Шахтарі" / фото: ФК Шахтар

Трансфер капітана "Шахтаря" Тайсона в італійську "Рому" не відбувся через поведінку самого гравця.

Про це в програмі "Циганик live" на YouTube повідомив журналіст Ігор Циганик.

"Великою помилкою Тайсона стало те, що він вийшов у публічність. До цього можна було спробувати домовитись, натиснути на "Шахтар"... Але клуб не можна шантажувати. І коли він написав, щоб його відпустили, будь-які переговори були припинені. Була розмова тільки така: платять 30 мільйонів євро - переходить. Платять 29,99 млн - не переходить", - сказав Циганик.

Відео дня

"Він вирішив шантажувати клуб, але може ображатися тільки на себе. Або ж не треба було підписувати новий контракт у 2017 році, коли йому суттєво підняли зарплату, або зараз шукати інші важелі впливу - попросити, по-іншому якось вирішити... Але коли починається шантаж - це все".

Читайте такожКоноплянка озвучивши свою мету після переходу в Шахтар

Журналіст також розповів про характер бразильського футболіста і про те, що він вимагав грошей, щоб виступати в збірній України:

"Тайсон - дуже специфічна людина. Іноді його людські якості суперечливі. Скажу так - для більшості людей в "Шахтарі" взагалі було шоком, що його призначили капітаном. Він завжди був одинаком. Точно знаю, як він всім розповідав, як хоче грати за збірну України, але в останній момент попросив грошей. А йому сказали, що не дадуть, і він вирішив, що спробує себе у збірній Бразилії".

Нагадаємо, влітку Тайсоном активно цікавилася "Рома", а в останній день трансферного вікна бразильця також намагався підписати "Мілан". В Instagram Тайсон спершу написав: "Дозвольте мені піти", а після того, як трансфер не відбувся: "Вітаю з кінцем моєї мрії".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що "Шахтар" підписав капітана молодіжної збірної Бразилії.