Олександр Хацкевич / фото: УНІАН

Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розповів про те, як і чому був звільнений з клубу.

Про це Хацкевич розповів в інтерв'ю для YouTube-каналу "Вацко Live".

Білоруський фахівець зазначив, що його не зачіпає те, що президент "Динамо" Ігор Суркіс повідомив йому про відставку по телефону.

"Знаючи Ігоря Михайловича, знаючи наші стосунки... Тут для мене ніяких питань або образ, через те, що по телефону, не виникало. Так, можливо, потрібно було зустрітися, я б висловив свою думку, він свою, але... Після гри з "Брюгге" ми поговорили по телефону, і він сказав: "Тебе не звільнено, тобі просто треба трошки відпочити", - розповів Хацкевич.

Читайте також"Не було ні гри, ні результату": Суркіс розкрив подробиці звільнення Хацкевича (відео)

Тренер зазначив, що розумів - якщо команда вилетить з Ліги чемпіонів, його буде звільнено:

"Звичайно, коли не виконуєш завдання, і це вже був третій рік, незалежно від того, який склад, який суперник... На той період, як президент сказав команді, основним завданням було потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів".

Хацкевич зазначив, що в новому контракті з "Динамо" не був прописаний пункт про звільнення, якщо команда не вийде в ЛЧ:

"Основним завданням була перемога в чемпіонаті. Не знаючи жеребкування, гарантувати попадання в Лігу чемпіонів я не міг. Будь-який тренер не зможе... Все залежить від жеребкування, удачі, в якому стані буде команда...".

Нагадаємо, Хацкевич був звільнений 14 серпня після того, як "Динамо" не змогло пройти "Брюгге" в кваліфікації ЛЧ. Замість нього команду очолив Олексій Михайличенко.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що відданий в оренду футболіст "Динамо" пояснив, чому в соцмережі "передав привіт" звільненому Хацкевичу.