Паньків - герой матчу / фото: ФК Шахтар

У 12-му турі української Прем'єр-ліги донецький "Шахтар" приймав бронзового призера чемпіонату "Олександрію".

Читайте також"Шалено вразив": Луческу розповів, як Шахтар хотів купити Неймара

Матч завершився внічию - 0:0.

Відео дня

У першому таймі "гірники" створили достатньо моментів для взяття воріт, але кураж спіймав голкіпер гостей Паньків. Двічі воротар виграв дуель у форварда донеччан Мораєса, а також відбив удар Тете після пасу у штрафну від Марлоса. Олександрійці відповіли ударом Шастала головою, який неймовірним чином парирував Пятов.

Після перерви ситуація не змінилася. "Шахтар" всіма силами йшов вперед і регулярно наносив удари. Паньків впорався з пострілами Тайсона та Ісмаїлі, а на 63-й хвилині відбив чергову спробу Мораєса.

На 75-й хвилині отримав пряму червону Алан Патрік за неспортивну поведінку. Гості почали грати грубо, що призвело до видалення Шастала за відмашку від суперника. Наприкінці Паньків знову врятував "Олександрію" після удару від Кривцова і приніс своїй команді нічию проти чемпіона України.

"Шахтар" - "Олександрія" - 0:0

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Коваленко (Алан Патрік, 59), Степаненко, Тете (Коноплянка, 59), Марлос (Соломон, 74), Тайсон, Мораєс

"Олександрія": Паньків, Запорожан (Банада, 59), Дубра, Бабогло, Стецьків, Гречишкін, Довгий, Лучкевич, Третяков (Бухал, 90), Задерака (Пашаєв, 61), Шастал

Попередження: Тете, Степаненко, Хочолава - Гречишкін, Банада, Шастал, Бабогло, Довгий.

Вилучення: Алан Патрік, 76 - Шастал, 84

"Олександрія" набрала 20 очок і посідає п'яте місце в турнірній таблиці УПЛ. "Шахтар" перервав серію нинішнього сезону на внутрішній арені з 11 перемог поспіль. "Гірники" були єдиною командою в топ-10 лігах Європи, яка не втрачала очки.

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Десна" розгромила "Львів" на виїзді.