Тейшейра був проданий в Китай / фото: ФК Шахтар

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін розповів, які трансфери футболістів стали найбільш пам'ятними в історії донецького клубу.

Читайте такожДинамо - Шахтар: де дивитися матч Кубка України

Палкін дав інтерв'ю телеканалам "Футбол 1/2".

Відео дня

"Ви можете взагалі безкоштовно відпустити, але якщо цей футболіст допоможе виграти вам Лігу чемпіонів, тоді питання: а який це трансфер? Успішний чи ні? Тому тут дуже слизьке питання. Його можна розглядати під різними ракурсами.

Напевно, Тейшейра. Це якщо говорити саме про гроші. За скільки купили та за скільки продали", - зазначив гендиректор "гірників".

Також Палкін зазначив, що дуже важко йшли переговори з "Манчестер Юнайтед" по Фреду:

"Зі структурованих угод найскладнішою була по Фреду. "Манчестер Юнайтед" має в штаті колишніх банкірів, аудиторів, там працюють системні менеджери. Вони структурували бізнес дуже серйозно.

З точки зору переговорного процесу це була найскладніша операція взагалі. І по часу, і по складності переговорів, і по самому контракту".

Варто відзначити, що чемпіон України купив Алекса Тейшейру за 6 мільйонів євро, а продав в китайський клуб за 50 мільйонів. Фред був куплений за 15 мільйонів євро, а проданий до Англії за 59 мільйонів.

УНІАН раніше повідомляв, що в "Шахтарі" розповіли, як намагалися придбати Мілевського.