Роналдіньо і його брат під вартою / REUTERS

Екс-півзахисник "Барселони", "Мілана" та ряду інших клубів Роналдіньо повинен залишатися під вартою на час слідчих дій у справі про спробу перетнути кордон за підробленим паспортом.

Дане рішення ухвалив парагвайський суд, повідомляє Reuters.

Суддя Клара Руїс Діас відхилила прохання про домашній арешт для Роналдіньо і його брата Роберто Ассіса, а також не стала брати до уваги заяву Ассіса про проблеми з серцем, так як він не надав жодних доказів.

Відео дня

Вона припустила, що у випадку домашнього арешту Роналдіньо і Ассіс можуть вилетіти на батьківщину, а Бразилія не піддає екстрадиції своїх громадян у Парагвай.

Суддя заявила, що передбачуваний злочин з боку Роналдіньо і його брата повинен розглядатися як "серйозний злочин проти інтересів парагвайської держави".

Читайте такожЕкс-зірка Барселони Роналдіньо постане перед судом у Парагваї (фото)

Таким чином, Роналдіньо може провести під вартою до півроку - це максимальний термін, який дається слідству згідно з парагвайським законодавством.

Очікується, що найближчим часом адвокати Роналдіньо, які назвали рішення суду "неймовірним", подадуть апеляцію.

"Роналдіньо не розуміє, що відбувається", - заявив представник екс-футболіста Тарек Тума.

Нагадаємо, екс-футболіст і його брат Роберто Ассіс були заарештовані після того, як спробували потрапити в Парагвай за фальшивими документами. Вони були запрошені в країну власником місцевого казино для участі у благодійній акції, а також у презентації книги.

Прокурор, який вважав, що Роналдіньо з братом стали жертвою шахраїв, рекомендував відпустити їх, виписавши покарання у вигляді грошового штрафу на благодійність. Однак суддя відхилила цю пропозицію, після чого чоловіки були заарештовані.

Роналдіньо і його брат були поміщені в камеру з ще одним ув'язненим. Їм видали мило, подушки і репеленти для захисту від комарів. Відзначається, що бразильці не отримували жодних преференцій.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що екс-форвард збірної Італії отримав тюремний термін.