Шахтар здобув серйозну перевагу перед матчем у Харкові / фото: ФК Шахтар

Донецький "Шахтар" 12 березня зіграв перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи проти німецького "Вольфсбурга". Зустріч пройшла на "Фольцваген-Арені" в Німеччині та завершилася перемогою українців - 2:1.

Читайте такожВольфсбург - Шахтар: онлайн-трансляція матчу Ліги Європи

Варто відзначити, що трибуни арени були порожніми через загрозу поширення коронавірусу.

Відео дня

У першому таймі "Шахтар" несподівано не став діяти другим номером і намагався заволодіти м'ячем. Господарі провели кілька гострих атак, проте вже на 16-й хвилині пропустили. Ісмаїлі зробив подачу з лівого флангу, захисник невдало прийняв м'яч, а Жуніор Мораєс головою відправив його у сітку з кількох метрів.

Вже на 21-й хвилині Арнольд зіграв рукою у своїй штрафній, а рефері після допомоги VAR призначив пенальті у ворота "Вольфсбурга". До точки підійшов Віктор Коваленко, але переграти воротаря йому не вдалося. Перед самою перервою аналогічний шанс був і у німців, коли м'яч після удару відскочив від Кривцова в руку Матвієнка. 11-метровий вирішив виконати нападник Ваут Вегхорст, який у момент удару послизнувся і відправив м'яч на трибуни.

Другий тайм "Вольфсбург" почав значно активніше і відразу заробив кутовий. Після подачі від прапорця Брукс виграв боротьбу за м'яч у Матвієнка і завдав результативного удару головою - 1:1.

Потім гра дещо заспокоїлася, але "Шахтар" зумів скористатися одним зі своїх шансів. Алан Патрік заробив стандарт перед штрафним німців і сам його виконав - м'яч від рук воротаря і перекладини відскочив назад у поле, а там на добиванні першим опинився Маркос Антоніо, який і приніс перемогу донеччанам. В останні хвилини "Вольфсбург" частіше атакував, проте Пятов діяв надійно.

"Вольфсбург" - "Шахтар" - 1:2

Голи: Брукс, 48 - Мораєс, 17, Маркос Антоніо, 73

"Вольфсбург": Кастельс, Штеффен, Кнохе, Брукс, Отава, Арнольд, Шлагер (Жоау Віктор, 73), Герхардт, Мехмеді (Гінчек, 80), Вегхорст, Брекало

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі (Хочолава, 68), Алан Патрік, Маркос Антоніо, Тете, Коваленко (Майкон, 66), Тайсон (Коноплянка, 88), Мораєс

Попередження: Вегхорст, Штеффен, Брукс

На 23-й хвилині Коваленко не реалізував пенальті (воротар).

На 45+2-й хвилині Вегхорст не реалізував пенальті (мимо воріт).

Гра-відповідь повинна пройти 19 березня в Харкові. Велика ймовірність, що матч буде проходити при порожніх трибунах, якщо УЄФА не зупинить Лігу Європи через пандемію коронавірусу.

УНІАН раніше повідомляв про те, що УЄФА розгляне питання паузи в Лізі чемпіонів і Лізі Європи 17 березня.