Андрій Шевченко / REUTERS

Головний тренер збірної України і колишній футболіст "Мілана" Андрій Шевченко розповів про найбільш пам'ятні моменти своїх виступів за італійський клуб.

Читайте такожШевченко залишиться в збірній України до закінчення ЧС-2022 - ЗМІ

Екс-зірку італійського футболу цитує прес-служба "россонері".

Відео дня

"Червоний та чорний кольори завжди будуть в моєму серці. Це кольори клубу, який дав мені дуже багато. Тут я виграв Лігу чемпіонів і досяг багатьох висот у футболі.

Після переходу з "Динамо" мені було складно адаптуватися, але величезну роль зіграв тренер Альберто Дзаккероні, який поступово підводив мене до основного складу. Я став найкращим бомбардиром в дебютному сезоні, але хотілося щось виграти з командою. Другий сезон був складним, у нас змінився тренер. Тим не менш, це не завадило мені забити 24 м'ячі", - згадує Шевченко.

"Коли ми обіграли на "Сан-Сіро" "Рому", головного претендента на титул, це було незабутньо. Пам'ятаю, як несамовито наші вболівальники святкували цю перемогу. Один з найяскравіших моментів у кар'єрі для мене. Не менш емоційним було вручення "Золотого м'яча" на "Сан-Сіро" перед нашими фанатами.

"Мілан" - мій другий дім, за вісім років кар'єри в клубі я став ближче до італійців. Ніколи не забуду цю країну, де мені вдалося так багато всього виграти, але головне - я назавжди пов'язаний з італійцями та вболівальниками клубу".

Андрій Шевченко виступав за "Мілан" з 1999 по 2006 рік, а також перебував у клубі на правах оренди з "Челсі" в сезоні-2008/09.

УНІАН раніше повідомляв про те, що Шевченко порівняв пандемію коронавірусу з Чорнобилем.